menu

Over cambio autodelen

Cambio is een autodeel- of carsharingorganisatie en is actief in diverse steden verspreid over het ganse land.
In Belgi werd cambio opgestart in 2002 in Walloni. In mei 2003 volgde Brussel en in september 2004 zwichtte ook Vlaanderen voor het autodelen-idee. De meer dan 20.000 cambio-gebruikers in Belgi kunnen intussen beschikken over meer dan 650 auto's verspreid over 290 standplaatsen in 30 Belgische steden.

Dat succes dankt cambio onder meer aan de nauwe samenwerking met mobiliteitsclub VAB en met de openbare vervoersmaatschappijen De Lijn, MIVB en de TEC. Dankzij de gezamenlijke publiciteitsacties en dankzij de voordelen voor hun abonnees vinden steeds meer mensen de weg naar autodelen. Eind 2009 stapte ook de NMBS-holding mee in het project, wat de samenwerking tussen cambio en het openbaar vervoer compleet maakt. Daarnaast is er ook de inbreng van lokale, regionale en federale overheden: zij zorgen voor financiering, beleidsondersteuning en voorzien ook de nodige standplaatsen.

Cambio autodelen is ook erg populair in de bedrijfswereld. 40 procent van alle cambio-reservaties zijn bedoeld voor beroepsverplaatsingen.

Samen met haar buitenlandse partnerorganisaties telt cambio meer dan 50.000 gebruikers en een vloot van zo'n 1.500 auto's actief in Belgi, Duitsland en Ierland.

de normale versie van de website